Vilken skillnad!

Kanske har ni gått runt och varit lite oroliga i själen på grund utav att ert favoritspa Yasuragi ute i Nacka varit stängt under en tid?Då är ni nog inte ensamma kan jag endast trösta er med, men nu kommer det återigen att bli ordning på torpet inom väldigt kort!

I förra veckan hade jag och Nathalie nämligen äran att få en sneak peek på självaste Yasuragis nya spa-avdelning och totalt nya restaurang Saishoku!

Vi blev skjutsade från Cityterminalen inne i stan (Stockholm) tillsammans med Bindefelds fantastiska medarbetare som är de som styrt upp detta evenemang och vår lilla "tjuvkik" på den totalt nyrenoverade anläggningen :)

Väl på plats så blev vi omhändertagna utav flera ur Yasuragis ledning och blev hänvisade till en utav deras möteslokaler där vi fick ett välkomnande utav Yasuragis VD Sunniva Fallan Röd och även en presentation utav Mats Hansson och Jenny Johnfors från DAP Arkitekter vilka är de som tillsammans med gänget på Yasuragi skapat denna nya mötesplats och oas.

Man berättar bland annat att man tillsammans gjort en studieresa till Japan för att hämta hem inspiration och kunskap rörande på vilka sätt man skulle kunna göra om och utveckla sin verksamhet stämning/känsla, också för att kunna referera till samma saker vid diskussioner kring hur saker och ting skall se ut osv.

Jag personligen tycker att man gjort ett otroligt bra jobb och kan knappt bärga mig tills man öppnar och jag får testa alla nya bad, te-ceremonier och behandlingar.

Man kommer även att öppna en ny restaurang kallad Saishoku (Grönsaksätare på Japanska) som bland annat serverar en vegansk och en helt rå meny (!). Detta nya matkoncept är utvecklat av Bettina Bossard och Anna Sundevall på Yasuagi i samarbete med matkreatören Maja Grönblad som bland annat jobbat för Sally Voltaire & Systrar innan.

Anna Sundevall, Kökschefen på Yasuragi säger såhär om hennes nya restaurang: "-Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein."

Man har även skapat nya restaurangmiljöer i båda de befintliga restaurangerna som fanns sedan innan.


Då varken spaavdelningen eller restaurangen var riktigt färdigbyggda ännu då vi fick chansen att se projektet i ett så tidigt skede så fick man inte ta några kort inifrån anläggningen, men titta förbi deras hemsida för att se hur det kommer se ut och passa även på att boka in en övernattning eller två ;)

 

Man öppnar igen 1:a Januari, så in och boka!

Stort tack till Bindefeld AB för inbjudan att få se detta spännande projekt!