Julbord på Enskede Värdshus!


- Detta är ett samarbete med Enskede Värdshus -


Hej där!

Nu har det varit väldigt mycket öl-julkalenders-lucköppningar under december då det varit så mycket i övrigt, men här kommer ett inlägg om något helt annat! Eller ja, det har förvisso med julen att göra. Och öl. heh.

Jag och Nathalie hade tidigare i veckan äran att få besöka Enskede Värdshus för att avnjuta deras julbord nämligen!

De har gjort detta förr, det är en sak som är säker. Det fanns en uppsjö utav olika godsaker att välja på, allt i från pastejer och sill till revbenspjäll och massvis utav ostar. För att inte tala om dessertbordet, det är nog det mest välförsedda dessertbord jag någonsin upplevt. Flera sorters praliner, creme brulée, ostkaka, godis och mintkyssar med mera.

Man hade då vi var där hunnit köra ungefär 4500 gäster och planerar att totalt ha serverat 8000 (!) när man rundar av vid jul. Deras optimala kapacitet är 150 gäster per sittning à 3 sittningar per dag.

Det finns massvis med små vrår och rum här och där runt om i huset. Man har till exempel byggt till en huskropp för ca. 7 år sedan som man idag använder som en sorts förlängning utav den ordinarie huvudmatsalen.

Julbordet serveras på markplan och vi fick sitta i huvudmatsalen vilken var jättefin och mysig! Under markplan så finns det också utrymmen att nyttja, då ifall man exempelvis vill ha en kick-off, bröllopsmottagning eller liknande. Man kan där vara omkring 70-80 personer och man har då tillgång till en egen privat bar bland annat! Riktigt bra!

Ett stort tack till Enskede Värdshus för att vi fick komma och äta ert fina julbord! Vi kommer med största sannolikhet tillbaka nästa år! :)