Lucka 4!

Redan lucka nummer 4!Denna dag hittade vi ett Japanskt öl vid namn Wabi-Sabi Japan Pale Ale från Baird Beer.

Utseende Lite åt bärnstenshållet i färg, ganska så låg densitet, stabil skumkrona som håller sig kvar länge. En del jästfällning som följer med vid upphällning, men som absolut inte stör eller är i vägen.

Doft Mycket typiska aromer från ale-öl i stort såsom citrus, gräs och lite mango.

Smak Förvånansvärt lite toner från jästfällningen, självklart vissa, men inte så mycket som man skulle kunna tro. Smaker så som plommon, mycket humle och lite wasabi återfinns dock.

Flask/burkdesign Lite tråkig design måste jag faktiskt säga. Jag brukar älska asiatisk design, och speciellt japansk, i övrigt, men denna hade jag absolut hoppat över om det skulle vara så att jag såg den på exempelvis systemet.

Men innehållet däremot! Wow. Det var inte alls vad jag väntade mig. Mycket gott! Lättdrucket, inte för mycket jästfällning i smaken utan endast en hint. Bra aromer från humlen, mycket bra helt enkelt!

Varje dag fram till jul så kommer ni att få ta del utav vilka öl som döljer sig bakom luckorna samt en lite recension kring hur jag upplever det :)

Stay tuned!