Ugnsgratinerad rödbeta med fetaost och broccoli

Ni såg rätt! Häromdagen så kikade jag igenom vår kyl hemma för att slänga ihop en liten lunch till mig och Nathalie. Det jag hittade var: - 2 broccolihuvuden - 2 förkokta rödbetor - 1 paket fetaost - 1 påse babyspenat Detta är ju hur bra som helst tänkte jag, jag behöver bara plocka fram: - lite kinesisk soja - typ 1 matsked kantarellfond - en skvätt vatten - salt - svartpeppar - en klick smör - lite balsamico ..så har jag en hel rätt!

Med dessa saker framställda på köksbänken och ugnen uppskruvad till ca. 225 °c (varmluft ca. 200 °c) så började jag med att skära/bryta loss små buketter from broccolin som jag slängde ner i en stekpanna med en klick smör för att steka på dessa lite. Jag adderade sedan sojan, vattnet, fonden och kryddade med salt och peppar. Medan detta gottade till sig i ca. 5 minuterskivade jag upp rödbetorna för att sedan dra av stekpannan från värmen och lägga ut dessa supersnyggt som ni kan se på bilderna nedan (hehe). Ovanpå detta smulade jag fetaosten och sen körde in hela kalaset med stekpanna och allt högst upp i ugnen för att ungefär gratinera hela härligheten. Den fick stå där inne i ca. 7 minuter tills det precis började bli lite rostad färg på osten. På med en grillvante och ut med godsakerna, babyspenat på och sen lite balsamico därtill och så var det bara att hugga in!

Smaklig måltid!