Yannicks morotskaka

Recept på Yannicks morotskaka:

3 ekologiska ägg 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 3 tsk bakpulver 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 1 1/2 dl majsolja ca. 4 1/2 dl rårivna morötter

Gör såhär: 1. Skruva upp värmen i ugnen till 150°c om du har en ugn med värmeelement, 140°c om du har en varmluftsugn. 2. Vispa ihop strösocker och ägg i en bunke tills det blir vitt och "luftigt". 3. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en annan bunke. 4. Vänd med en stor slev ner de torra ingredienserna i ägg- & sockerblandningen. (Låt detta ta lite tid, det ser ut som att det inte kommer att gå ihop först, men tids nog så kommer det att bli till en fin smet. Jag lovar.) 5. Blanda i de rårivna morötterna och solrosoljan. (Samma likt ovan här, ha tålamod och fortsätt vänd ner med stora rörelser för att behålla luftigheten i smeten) 6. Ta fram en form som du vill grädda kakan i och smöra in samt " bröa' " denna, det är väldigt smidigt om formen har en löstagbar kant för övrigt. 7. Kör in kakan i mitten av ugnen och låt den vara där i cirka 50 minuter. När 50 minuter har gått, stick in något smalt och vasst i kakan för att kika om den är klar. Detta kollar du enkelt genom att kolla om ditt smala och vassa föremål är kladdigt efter att du tryckt ner det i kakan. Är det kladdigt = låt kakan vara inne lite till. Är det torrt = den är klar! 8. När den är klar, ta ut den ur ugnen och låt svalna en stund så att du kan smeta på frostingen och sen börja frossa!

Recept på frosting:

65 g mjukt smör ca. 100 g philadelphiaost 1 & 1/2 tsk vaniljsocker 1 tsk finmalen kardemumma 4 dl florsocker Zest av 1 lime

Gör såhär: 1. Vispa ihop alla ingredienser tills du har en slät kräm. 2. Bred frostingen över morotskakan.