Vin som smakar choklad?

Hej! Vin som smakar choklad, finns det? Ja, det kan man fråga sig, men det tror jag faktiskt inte. Inte "äkta" chokladsmak i alla fall, dock så brukar man inom vintermer prata om att doften eller smaken kan ha en arom utav choklad, vilket oftast kommer från ett rostat fat vilka bland annat frambringar dessa aromer.

Igår var jag i alla fall på Terrassen på Miss Clara inne i stan tillsammans med Oenoforos, och självaste ägaren Takis Soldatos (!), där vi fick testa deras nya vin!

Vinet heter Allegro The Chocolate Box, bestående utav druvorna Sangiovese och Primitivo. En liten rolig speciell sak med just detta vinet är att 15 % utav vinet lagrats på ett franskt såkallat "räfflat" fat, vilket innebär att på insidan utav fatet så sitter balkar längsmed hela långsidan vilket resulterar i att vinet då får 35 % mer kontakt med fatets yta. Resterande 85 % lagras i stora "vanliga" fat. Vinet lagras i ca. 3-4 månader.

Men hur smakade det då? Det var gott!

Doft: - Jordgubbar - Gran/barr

Smak: - Mullbär - Röda bär

Övrigt: Låga tanniner och en rund smak.

Vinet kommer ha nr. 3994 på Systembolaget från och med den 1 december!