Skall man kanske ta och bli vegetarian..?

Ja, ni...Vad tror ni om det? .

.

.

Nej, nej, nej..!

Självklart gör alla som dem vill, jag respekterar allt och alla. Ni som känner mig, eller har följt mig ett tag, vet att jag har full respekt för att vissa väljer att inte äta kött osv. Men just jag kommer aldrig att bli det. 

I alla fall, innan så har det inte funnits så mycket god vegetarisk mat, eller rättare sagt, det har inte funnits mycket vegetarisk mat alls, på grund utav att det inte varit en trend som det är nu. Detta har dock Dafgårds tagit fasta på och därför tagit fram ett antal riktigt schyssta maträtter som är helt vegetariska. Vissa till och med veganska! (Se vilka nedan)

Nu till hur de egentligen smakar?

Biffig broccoli Denna rätt var väldigt god! Det är ost- & broccolibiffar tillsammans med en gryta bestående utav röda linser, kryddning ungefär som en Dhal. Plus ett gäng fräscha grönsaker till det. Spänsten och fräschheten i grönsakerna fanns kvar efter upptining vilket var väldigt positivt. Allt sammantaget utgjorde en väldigt god rätt som jag varmt kan rekommendera. Denna kommer på plats 2 utav de 4 rätterna.

 


Gröna dumplings Dumplings med ganska så mycket hetta både från kryddningen utav innehållet i dem, samt den ketchupsmakande såsen de ligger i. När jag säger ketchupliknande så menar jag inget illa, det är bara den närmsta liknelsen jag kan hitta. Grönsakerna är goda men har väldigt lite smak, alla dessa rätter blir ju ganska så vattniga just på grund utav att de är frysta, men med lite salt så löser sig allting! Denna är min favorit bland de 4 rätterna, dvs. plats 1!

 


Ärtig falafelDenna rätt består utav bönpasta, vilket jag personligen inte tycker är så gott, men jag vet att min sambo tycker om det så detta är högst personligt. Gillar ni bönpasta, kör! Annars skulle jag tänka om. haha. Falafeln är lite torr, förmodligen på grund utav att rätten varit fryst och sedan värms i mikro, tomatsåsen som de ligger i tar även över lite för mycket då den har en intensitet som "over power" resten. Viss vattinghet även här. Plats nr.3!

 


Örtig bolognese Denna rätt består utav sojabönspasta vilket resulterar i en  ganska så sträv pasta i karaktären, "bolognesen" gjord på linser smakar väldigt mycket just linser, jag tycker att det är gott, men tyvärr är denna rätt lite för vattning och smaklös för att jag skulle köpa den igen. Men! Denna maträtt är till och med vegansk! Det ni. Plats nr. 4.


Jag förstår att man vill dra ner på saltet och självklart är det bara att salta själv, men det fanns dessvärre inte tillräckligt med salt eller smak för att rätterna skulle just smaka särskilt mycket överhuvudtaget. Så salta lite extra, för ingen utav rätterna smakar särskilt mycket utan det.


Tack till Micael Bindefeld AB för att jag fick testa dessa nya maträtter!