Grandma Lilly's recipes - Creamed macaronis

Hej! Idag tänkte jag starta en ny "inläggs-serie". Jag kommer titt som tätt att publicera recept från den kokbok som min farmor handskrivit åt mig med hennes recept på all den mat som hon vet att jag älskar när hon gör, det är min "bibel" och en utav de käraste ägodelar jag har. Den innehåller recept på allt möjligt, riktig mat, som man blir mätt utav och helt utan en massa tillsatser och hitte-på grejer. Mums!

I detta första inlägg så kommer ett recept på stuvade makaroner vilket ju är bland det godaste som finns, hon brukade alltid laga stuvade makaroner med falukorv eller köttbullar och ge mig när jag växte upp och det smakade lika himmelskt gott varje gång. Jag har själv lagat detta recept ett stort antal gånger, men självklart smakar det aldrig lika bra som hennes. Men det är ju precis så det ska vara, eller hur? :)

Här kommer det i alla fall! (Samtliga recept kommer att vara skriva ordagrant efter så som de står i kokboken)

Stuvade makaroner (2 portioner) 4 dl makaroner (Gammaldags) 2 dl vatten 4 dl mjölk (Röd) 1 tsk salt 1 tsk socker 1 krm malen vitpeppar

 • Häll vattnet i en kastrull
 • Häll i makaroner och låt koka upp
 • Späd direkt med mjölk och låt koka sakta cirka 20 minuter eller tills det blir en tjock gröt
 • Späd med mer mjölk om det blir för tjockt
 • Krydda med salt, peppar och socker
 • Rör om ofta så det inte fastnar i botten
 • Servera med köttbullar eller stekt falukorv

Jag älskar dig, Farmor!


Hey!

Today I will start a new "posting-series". I will now and then publish recipes from the cookbook that my grandmother has hand written for me with her recipes consiting all the food that she knows that I love when she does, it is my "bible", and one of the most precious possessions I have. It contains recipes for everything possible, proper food, which you get full of and without a lot of additives and wierd stuff. Yum!

In this first post, I will present a recipe for creamed macaronis which is one of the tastiest dishes there is, she would always cook creamed macaroni with fried sausage or meatballs and give me when I was growing up, and it tasted as heavenly good every time. I myself have cooked this recipe numerous times, but of course it never tastes as good as hers. But that's just the way it should be, right? :)

Here it is anyway! (All of the recipes will be written word by word after the way they are in the cookbook)

Creamed macaronis (2 servings) 4 dl macaroni (Old fashioned) 2 dl of water 4 dl milk (Red) 1 teaspoon salt 1 teaspoon sugar 1 pinch ground white pepper

 • Pour the water into a saucepan
 • Add the macaroni and cook up
 • Dilute directly with milk and boil gently for about 20 minutes or until it becomes a thick porridge
 • Dilute with more milk if it gets too thick
 • Season with salt, pepper and sugar
 • Stir often so it does not stick to the bottom
 • Serve with meatballs or fried sausage

I love you, Grandma!

IMG_0541

Farmor LillyGrandma Lilly