International Gin & Tonic Day

Yes!Idag är det International Gin & Tonic day, vilket självklart innebär att man bör dricka just en Gin & Tonic, en "GT".

Men det finns ju en uppsjö utav olika varianter, tro det eller ej! Det finns olika typer utav gin, olika typer utav tonic water, olika stora delar utav dessa två huvudingredienser samt olika tillbehör att tillsätta till drinken. Originalet består utav gin och tonic water, vilka ju båda har en ganska så bitter smak, men kombinationen utav de båda skapar en friskare och mer syrlig smak vilket många uppskattar. Ursprunget till drinken sägs vara att brittiska soldater i Indien fick idén att ta den mycket beskt smakande malariamedicinen kinin de tog och spädde denna med gin och sockervatten med avsikt att göra drycken lite mer njutbar att dricka. Traditionellt serveras Gin & Tonic i ett highball glas med antingen en skiva citron eller lime, ca 1/3 gin och 2/3 tonic water.

I min Gin & Tonic har jag dock bytt ut citrusen mot ett gäng gurkskivor och några svartpepparkorn då detta är smaker som jag verkligen älskar!

GT à la Yannick - 1/3 Tanqueray Gin - 2/3 Fever-Tree Indian Tonic Water - 3 skivor gurka - 5 hela svartpepparkorn

Fyll ett highballglas med gurkskivorna, svartpepparkornen och rikligt med is. Häll sedan i ginen och tonic vattnet. Redo att avnjutas!

Glad International Gin & Tonic Day!


Yes! Today is the International Gin & Tonic Day, which of course means that you should drink a Gin & Tonic, a "GT". But there's a big variety of different variations, believe it or not! There are different types of gin, different types of tonic water, various parts of these two main ingredients and various accessories to add to the drink. The original drink consists of gin and tonic water, which both have a rather bitter taste, but the combination of the two creates a healthier and more tangy flavor which many enjoy. The origin of the drink is said to be by the British soldiers in India who had the idea to bring the very bitter-tasting malaria medicine quinine they took, and fuel it with gin and sugar water with the intention to make the drink a bit more enjoyable to drink. Traditionally Gin & Tonic is served in a highball glass with either a slice of lemon or lime together with 1/3 gin and 2/3 tonic water.

In my Gin & Tonic, I have replaced the citrus with a bunch of slices of cucumber and a few black peppercorns as this is tastes that I really love!

GT à la Yannick - 1/3 Tanqueray Gin - 2/3 Fever-Tree Indian Tonic Water - 3 slices cucumber - 5 whole black peppercorns

Fill a highball glass with the cucumber slices, black peppercorns and plenty of ice. Pour over the gin and tonic water. Ready to be enjoyed!

Happy International Gin & Tonic Day!

GT day 3

GT day 4

GT day 2