Castelrosso

I måndags var det åter igen dags för en otroligt välplanerad och härlig vinlansering tillsammans med Oenoforos! Denna gång för det italienska, ekologiska vinet Castelrosso från Apulien vars druvor är handplockade (!) Vi togs med på en kulinarisk inspirationsresa på Södermalm i Stockholm med start på Kalf & Hansen (Mariatorget 2) vilka endast lagar, köper och serverar ekologisk mat. Man vill skapa en restaurang som erbjuder "nordisk ekologisk snabbmat" till ett förmånligt pris vilket gör det möjligt för vem som helst att handla och känna sig välkommen samt känna att man både tar hand om sin kropp genom att äta otroligt bra mat och att man även gör en god gärning genom att man håller ekologiska, passionerade producenters verksamheter vid liv. Vi blev bjudna på kycklingfrikadeller och vegetariska frikadeller serverade tillsammans med ugnsrostade potatisar och rödbetor, morotspuré och majonnäs. Otroligt gott! Speciellt tillsammans med det utsökta vinet vilket skapade en symbios i smaker vilket förflyttade mig i tid och rum och skapade en upplevelse som är svår att förklara i smak.

Efter detta begav vi oss västerut i samlad trupp för att tillslut hitta fram till Pane Vino (Brännkyrkagatan 93) där vi avnjöt en charkuteritallrik till förrätt följt utav en underbar hjort med kastanjekräm, pumpakräm, salsiccia och nötter. En fint avvägd måltid trots att huvudrätten var aningen söt i smakerna för min preferens. Charkuteritallriken bestod bland annat utav en ostkräm i våffelstrut vilken tillsammans med vinet smakade otroligt fint, de rostade vaniljtonerna i våffelrånet framhävdes utav ektonerna i vinet.

Ett mångfacetterat vin med många användningsområden då det passar lika bra som sällskapsvin eller tillsammans med mat, både till tyngre och lättare rätter beroende på humör.

  • Visste du att; Utav all mat som säljs i Sverige är 9 % ekologisk. Utav all dryck som säljs på Systembolaget är 11 % ekologisk. Utav allt vin som säljs på Systembolaget är 20 % ekologiskt.

This Monday it was again time for an incredibly well planned and lovely wine launch with Oenoforos! This time for the Italian, organic wine Castelrosso from Puglia, whose grapes are hand picked (!)

We were taken on a culinary journey of inspiration on Södermalm in Stockholm, starting at Kalf & Hansen (Mariatorget 2) which only cooks, buy and serve organic food. They want to create a restaurant that offers "Nordic organic fast food" at an affordable price which makes it possible for anyone to act and feel welcome and know that they both take care of their body by eating incredible food and also doing a good deed by keeping the ecological, passionate producers operations alive. We were served chicken quenelles and vegetarian meatballs served with roasted potatoes and beetroot, carrot pure and mayonnaise. Unbelievably good! Especially with the exquisite wine, which created a symbiosis of flavors which moved me in time and space and created an experience that is difficult to explain in taste.

After that we headed west with the squad to eventually find our way to Pane Vino (Brännkyrkagatan 93) where we enjoyed a charcuterie platter for starters, followed out by a wonderful venison with chestnut cream, pumpkin cream, salsiccia and nuts. A well-balanced meal even though the main course was slightly sweet in the flavors by my preference. The charcuterie platter consisted of among other things a cheese cream in a wafer cone which together with the wine tasted incredibly nice, the toasted vanilla notes of the wafer cone highlighted the oak tones in the wine.

A versatile wine with many uses as it works just as good as party wine or together with food, both heavier and lighter dishes, depending on the mood.

  • Did you know that; Out of all food sold in Sweden 9% is organic. Out of all drinks sold at Systembolaget 11% is organic. Out of all the wine sold at Systembolaget 20% is organic.

Castelrosso Box 3 liter, Nr. 2166 229 SEK

 

IMG_0321

IMG_0317

IMG_0313

IMG_0328

IMG_0330

IMG_0352

IMG_0344

IMG_0349

IMG_0336

IMG_0355

IMG_0361

IMG_0366