Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen!Det finns många sätt att "fira" denna dag, man kan köpa en våffla på stan, man kan göra egna våfflor, man kan äta en glass i ett rån för det är typ som en våffla, eller så gör man ingenting alls, för det kommer ju ändå att vara våffeldagen varesig man vill eller inte. Haha.

Vi har i alla fall gjort egna våfflor här hemma idag och det smakade helt otroligt gott!

Här kommer ett litet recept på mina våfflor:

Räcker till ca. 10 våfflor.

3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljpulver 1 msk florsocker 2 ägg 100 g smält smör 4 dl mjölk

 • Sätt på våffeljärnet
 • Smält smöret sakta i en kastrull
 • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke
 • Tillsätt resten utav ingredienserna och blanda ihop till en jämnt smet
 •  Börja stek i våffeljärnet!
 • Glad våffeldag!

Anledningen till att vi firar våffeldagen sägs vara att man ursprungligen kallade denna dag för Vårfrudagen, på grund utav att det var idag som Maria fick reda på att hon var på smällen (Det är nämligen 9 månader kvar till jul nu), och att man ungefär som hur viskningsleken går till hörde fel ett par gånger och så blev det tillslut "Våffeldagen".


Today it's The Waffle Day here in Sweden! There are many ways to "celebrate" on this day. You can buy a waffle on the town, you can make your own waffles, you can eat an ice cream in a cornet because that's kind of like a waffle, or do nothing at all, because it will anyway be The Waffle Day regardless if you like it or not. Haha.

We have anyhow made our own waffles here at home today and it tasted incredible good!

Here's a little recipe on my waffles:

Enough for approx 10 waffles.

3 1/2 dl flour 2 teaspoons baking powder 2 teaspoons vanilla powder 1 tablespoon icing sugar 2 eggs 100g melted butter 4 cups milk

 • Turn on the waffle iron
 • Melt the butter gently in a saucepan
 • Mix together the dry ingredients in a bowl
 • Add the rest of the ingredients and mix to a smooth batter
 • Start frying in the waffle iron!
 • Happy Waffle Day!

The reason we celebrate The Waffle Day is said to be because we called this day Vårfrudagen back in the days and because it was today that Mary, mother of Jesus, found out that she was knocked up with him. (It is 9 months to go until Christmas from now) And that, as the whispering game goes, the name of the day was heard wrong a few times, and so it was called "Waffle Day" in the end (It logic in Swedish, haha.) 

5d32d1f9d69b3262c436225c03bab698

IMG_0280

vafflor

3adcb8b32a30b4cc0814065888e65ee0