AI RAMEN

The New York Times har skrivit om dem,Svenska Dagbladet har skrivit om dem, Dagens Nyheter har skrivit om dem, White Guide har omnämnt dem, de har flertalet gånger blivit nominerade till Gulddraken... Jag pratar självklart om Sveriges första ramenbar med egentillverkade nudlar, Ai Ramen!

Jag och Nathalie har i princip sedan de först öppnade varit intresserade utav att testa deras mat och i lördags slog vi till! Jag tog en Tonkotsu (Fläskbuljong (18 tim), mörbakad fläsksida, picklad silverlök, bränd vitlök, ägg & hakatanudlar) och en Hitachino Nestbeer Saison Du Japan (Japansk saison, bryggd med mältat ris och vete). Nathalie tog en vegetarisk variant, Shoyu (Svampbuljong, marinerad tofu, shiitake, champinjon, shimeji & kitakatanudlar). Båda var otroligt goda, dock får jag säga att Tonkotsun smakade aningen bättre, den hade mer smak än Shoyun och var allmänt "rikare" som maträtt.

Jag vill rekommendera Ai Ramen till alla som är intresserade utav att testa en riktigt autentisk ramen där servicenivån och kärleken till hantverket matlagning verkligen ligger i toppklass. Den servitör vi fick, tog dessvärre inte han namn, skall ha stort beröm för sin enormt härliga attityd och avslappnade betoning när han presenterade rätterna samt även kom förbi och snackade lite öl-nörderi medan vi åt. Så underbart.

Jag kommer att återvända hit igen med ett gäng vänner inom en snar framtid, det kan jag lova!

Arigatoo gozaimashita!


The New York Times has written about them, Svenska Dagbladet has written about them, Dagens Nyheter has written about them, They're mentioned in White Guide, they have several times been nominated for a Gulddraken... I'm of course talking about Sweden's first ramenbar with self-made noodles, Ai Ramen!

Me and Nathalie have, basically since they first opened, been interested to try their food and this Saturday we did it! I chose Tonkotsu (Pork Broth (18 hours), slow cooked pork, pickled silver onion, burnt garlic, eggs & hakata noodles) and a Hitachino Nestbeer Saison You Japan (Japanese saison, brewed with malted rice and wheat). Nathalie took a vegetarian version, Shoyu (Mushroom broth, marinated tofu, shiitake mushroom, shimeji & kitakata noodles). Both were incredibly good, however, I must say that the Tonkotsu tasted slightly better, it had more flavor than the Shoyu and was generally "richer" as a dish.

I would recommend Ai Ramen to all of you who are interested in trying a really authentic ramen where the level of service and love for the cooking process really hits top class. The waiter that we had, unfortunately I didn't take his name, had such a hugely loveable attitude and laid back emphasis when he presented the dishes, and for even coming by to talk some beer-nerdiness while we ate. So wonderful.

I will return here again with a bunch of friends in the near future, that I can promise you!

Arigatoo gozaimashita!

Ai Ramen Erstagatan 22 116 36 Stockholm www.airamen.se

IMG_0229

IMG_0209

IMG_0220Tonkotsu

IMG_0222Shoyu

IMG_0211Hitachino Nestbeer Saison Du Japan

IMG_0217

IMG_0227

IMG_0226