Monlusso Barbera e Trattoria Villaggio

Då var det Måndag igen! Härligt ändå va? Det kanske det råder en delad mening om ifall man slår ut ett snitt på hur svenska folket känner i och för sig. Haha.

Men det blir ju vad man gör det till, eller hur är det man säger? ;)

Min måndag har i alla fall bjudit på en otroligt trevlig stämning och känsla då den började med att jag i vanlig ordning tränade innan jobbet, sedan jobbade jag lite för att efter det promenera bort i den sköna vårsolen till Restaurang Villaggio på Skeppargatan 16 här i Stockholm för att testa på Oenoforos nya vin Monlusso Barbera!

Det var ett väldigt trevligt rött vin med mycket mogen frukt, röda söta bär, karamell och tydliga ektoner i doften. Smaken bestod främst utav runda toner i form utav mogna körsbär, en aning kanel och även här tydliga ektoner (Vanilj, rostat bröd). Det var ett fylligt vin med stor kropp och låga tanniner. Precis i min smak! När vinet dracks tillsammans med maten så hände även något, det väcktes nya smaker i vinet liknande lite kardemumma och söt apelsin vilket gjorde det än mer komplext, ur ett positivt perspektiv såklart. :)

Det häftiga med just detta vinet är att det är en DOC (Denominazione di Origine Controllata), vilket innebär att man garanterar att vinet kommer från ett specifikt område, samt att det är den allra första barberan på box! Lite häftigt :) Dessa parametrar gör ju även att själva synen på just box-viner höjs en aning då man har insett att efterfrågan på dessa hela tiden växer, och det speciellt bland svenska hushåll har man specifikt sett (Ca. 50% utav försäljningen på Systembolaget är boxviner!), vilket Italienarna då slagit mynt på. Mycket smart säger jag! Haha. Vi får väl se när, och om, Frankrike oundvikligen också glider in i denna riktning?

Självklart var detta ackompanjerat utav en otroligt trevlig 4-rätters lunch som ni kan se menyn från och bilder på nedan. Vissa viner går lika bra att dricka både ensamma som sällskapsvin och tillsammans med mat. Medan andra viner inte alls är behagliga när de dricks ensamma, men fungerar utmärkt till matchande maträtter. Just Monlusso Barbera är ett vin som du med stor fördel kan avnjuta både ensamt, och tillsammans med olika maträtter såsom krämiga pastarätter, maffiga kötträtter och choklad med mera.


Then it was Monday again!

Beautiful anyway, huh? Perhaps there is a shared sense of this if you measure out an average of how Swedish people feel about this in general. Haha.

But it is of course what you make of it, or how do you say? ;)

My Monday has in any case invited an incredibly pleasant mood and sense. It started as usual with me training before work, then I worked for a bit and after that took a walk in the beautiful spring sunshine towards Restaurant Villaggio on Skeppargatan 16 here in Stockholm to test Oenoforos new wine Monlusso Barbera!

It was a very nice red wine with ripe fruits, sweet red berries, caramel and clear oak notes in the aroma. The taste mostly consisted of round tones in the shape of ripe cherries, a hint of cinnamon and strong oak notes (vanilla, toast). It was a full-bodied wine with low tannins. Just my taste! When the wine was drunk together with the food new flavors was brought, such as some cardamom and sweet orange notes, which made it even more complex, from a positive perspective that is. :)

The cool thing about this particular wine is that it is a DOC (Denominazione di Origine Controllata), which ensures that the wine comes from a specific area. And also that it is the very first barberan on box! Pretty cool :) These parameters also change the very sight of the box wines and increases it slightly when it is realized that the demand for these constantly are growing, especially among Swedish households (about 50% of the sales at Systembolaget is box wines!), which the Italians then struck coins on. Very clever, I must say! Haha. We'll see when, and if, France inevitably also slip into this direction?

Obviously, this also was accompanied by an incredibly tasty 4-course lunch as you can see from the menu and pictures below. Some wines is just as good to drink both alone as a party wine, and together with food. While other wines isn't really that pleasant when drinking them alone, but works great when matching with dishes. Monlusso Barbera is a wine which you with great advantage can enjoy both alone and in conjunction with various dishes such as creamy pasta dishes, heavy meat dishes, chocolate and more.

Monlusso Barbera 2015 Box 3 liter, Nr. 2388 243 SEK

IMG_0124

IMG_0121

IMG_0120

IMG_0125

IMG_0139

IMG_0128

Piatto uno

IMG_0129

Piatto due

IMG_0132

Piatto tre

IMG_0136

Piatto quattro