Cacadu Ridge

G’day, mates! I tisdags var jag inbjuden till en otroligt trevlig vin-lunch på Taverna Brillo tillsammans med Oenofors! Vi fick testa det nya vinet Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc som för övrigt finns på alla Systembolag sedan 1 mars! Ett perfekt vin att både dricka som sällskapsvin, samt tillsammans med ett flertal olika maträtter såsom pastarätter, fiskrätter eller sallader. Friska och fräscha rätter helt enkelt. Det är ju perfekt för då kan du både avnjuta vinet medan du tillreder maten och sedan även servera det till! Hur bra som helst.

På lunchen serverades vinet med Taverna Brillos otroligt goda gnocchi med brynt smör, citrontimjan, parmesanost och broccoli. En högst passande kombination som förvandlade vinets toner utav fläder, gräs, lime och ektoner i form utav en hint utav vanilj, till i kombination med gnocchins utsökta små smakexplosioner manade fram smaker utav tutti frutti, röda äpplen och en hint utav honung.

Som ni kanske kan läsa mellan raderna om inte direkt rakt av, så tycker jag att detta är ett vin som ni verkligen borde köpa och ha som ert husvin ständigt på kylning att kunna norpa ett glas utav när ni helst vill! Nu är det snart sommar också, kan inte bli bättre!


G’day, mates!

This Tuesday I was invited to an incredibly nice wine lunch at Taverna Brillo with Oenofors! We got to test the new wine Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc which, incidentally, are available at all Systembolag since March 1st! A perfect wine to drink both as a party wine, and with a variety of dishes such as pasta dishes, fish dishes or salads. Simply healthy and fresh dishes. It's perfect when you can both enjoy the wine while you prepare the food and then also serve it together with it! So good.

Together with the wine at the lunch we ate Taverna Brillos incredibly good gnocchi with brown butter, lemon thyme, Parmesan cheese and broccoli. An highly appropriate combination that brought out tones of elderberry, grass, lime and oak notes in the shape of a hint of vanilla, and in combination with the gnocchins exquisite small taste explosions which urged up flavors of tutti frutti, red apples and a hint of honey.

As you may be able to read between the lines if not outright straight up, I think this is a wine that you really should buy and have as your house wine constantly on cooling to snatch a glass of when ever you want! Now it's summer soon too, it could not be better!

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc 2016 Box 3 liter  (Nr. 2080) 203 SEK

tavernabrillo_logotype IMG_8759

IMG_8762

IMG_8765

IMG_8761

IMG_8774

IMG_8766