Sushi Yama Kaiten

Konnichiwa! Äntligen har det öppnat en rullbandssushi inne i Stockholm!

Tack, Sushi Yama för detta. Och inte nog med det, detta är nämligen norra Europas första magnetiska rullband dessutom!

För er som inte riktigt vet vad detta är för något så betyder Kaiten, "roterande", man sitter alltså på olika platser precis intill detta rullband och så åker det förbi en massa underbart härliga små tallrikar med olika sushivarianter på.

Tallrikarna har även olika färg beroende på hur just den biten eller de bitarna kostar. Efter att man är klar så har man staplat en liten hög med ett gäng tallrikar och så kommer servitrisen/servitören och räknar av ens nota genom att räkna antalet tallrikar och dess färger. Så smart!

Hit kommer jag absolut att gå och äta igen, det var verkligen jättegott. Upplevelsen tog mig även tillbaka till när vi var och besökte Japan för ett par år sedan vilket självklart spelar in en gnutta i min extas för denna restaurang, haha.

Ni borde alla testa!

Sushi Yama Kaiten Cityterminalen Klarabergsviadukten 72 111 64 Stockholm


Konnichiwa!

Finally, it has opened a conveyor belt sushi place in downtown Stockholm!

Thanks, Sushi Yama for this. And not only that, this is namely northern Europe's first magnetic treadmill!

For those of you who do not really know what this is, Kaiten means "turning". You sit down in different places right next to the conveyor belt, and wonderful beautiful small plates with different varieties of sushi comes by.

The plates also have different colors depending on how much that particular piece or pieces costs. After you are done and you have stacked a pile with a bunch of plates, the waitress/waiter counts the number of plates and its colors to calculate your price. So clever!

I will definitely go and eat here again, it was really delicious. The experience took me back to when we visited Japan a few years ago which obviously plays in a bit regarding my ecstasy for this restaurant, haha.

You should all try it!

Sushi Yama Kaiten City terminal Klarabergsviadukten 72 111 64 Stockholm

IMG_8559

IMG_8571

IMG_8566

IMG_8564

IMG_8569