Night on the town

Igår träffade jag en mycket nära och god vän till mig som jag inte träffat på ett bra tag för att käka en bit mat och ta några öl runt om i stan. Det var en otroligt lyckad kväll som man liksom aldrig ville skulle ta slut. Vi började med en brakmiddag på Råkultur med bland annat en otroligt god förrätt bestående utav pulled pork med koriander och chilimajonnäs i japansk pannkaka, följt utav chef's choice till huvudrätt. Otroligt gott!

För att smälta maten begav vi oss ut på en promenad till Man in the moon, ett ställe perfekt balanserat mellan känslan utav en kvarterskrog men med ett utbud utav öl likt väldigt få krogar i Stockholm.

Efter en öl här så vandrade vi vidare till det självklara valet en kväll då man hitti'n the streets i Stockholm, nämligen Monk's American Bar. Det är... bäst. Om ni inte varit där, se till att korrigera detta snarast möjligt! ;)

När vi till slut kunde med att slita oss därifrån begav vi oss till vår slutdestination för kvällen, nämligen Cadierbaren på Grand Hotel. En plats likt ingen annan jag tidigare varit på, åtminstone inte i Sverige. Det är spektakulärt trevligt, inbjudande, omhändertagande, inspirerande, klassiskt och på sätt och vis beroendeframkallande, man vill nämligen komma tillbaka igen och igen och igen.


Yesterday I met a very close and good friend of mine who I haven't seen in a while, to eat some food and drink a few beers around town. It was an incredibly successful evening that you never wanted to end.

We started with a dinner at Råkultur including an incredibly good starter made out of pulled pork with coriander and chilli mayonnaise on Japanese pancake, followed by Chef's choice for the main course. Unbelievably good! In order to digest the food we went out for a walk to Man in the Moon, a place perfectly balanced between feeling like a neighborhood bar but with a range of beer like very few restaurants or bars in Stockholm.

After a beer here we walked on to the obvious choice on an evening when hitti'n the streets of Stockholm, namely Monk's American Bar. It's... the best. If you haven't been there, be sure to correct this as soon as possible! ;)

When we finally were able to tear us from there we went to our final destination for the evening, namely Cadierbaren at the Grand Hotel. A place like no other I have previously been at, at least not in Sweden. It is spectacularly nice, welcoming, nurturing, inspiring, classic and in a way, addictive, you want to come back again and again and again.

IMG_8440

IMG_8443

IMG_8453

IMG_8459

IMG_8456

IMG_8463

IMG_8462

IMG_8461