Vildsvinsfestival!

Hallå där!

I veckan som gick var det lanseringsevent för en vildsvinsfestival som kommer hållas i Stockholm på restaurangerna Ulla Winbladh, KB, Sjöpaviljongen, Melanders (Dalagatan & Täby centrum). Det var ett mycket trevligt event med god uppslutning utav gäster som hölls på restaurang KB (Konstnärsbaren) under regi utav Nisse Molinder tillsammans med bland annat kocken Pelle Johansson och Christina Nilsson-Dag från Svenska Jägareförbundet.

Det är väldigt inspirerande och verkligen ett steg i rätt riktigt att uppmärksamma begreppet och agera efter principen "nose to tail" som man arbetar efter i samband med denna festival. Detta är något som blir allt vanligare och som verkligen gör stor skillnad med avseende på allt det matsvinn som finns på svenska restauranger. Tummen upp!

Det var verkligen jättegod mat som serverades på eventet, så jag tycker verkligen att ni borde testa att besöka någon utav restaurangerna som är med. Varje restaurangs köksmästare har fått skapa en egen 3-rätters meny med vildsvinet som huvudråvara så det är bara att äta sig igenom samtliga!

Festivalen håller på till och med 30:e oktober, dvs hela nästa vecka, så passa på! Följ länken nedan för att läsa mer och se vilka menyer de olika restaurangerna erbjuder: www.vildsvinsfestivalen.se


Hello there!

In the past week there was a launch event for a wild boar festival that will be held in Stockholm on the restaurants Ulla Winbladh, KB, Sjöpaviljongen, Melanders (Dalagatan & Täby centrum). It was a very nice event with good attendance of guests that was held at restaurant KB (Konstnärsbaren) under the auspices of Nisse Molinder along with among others chef Pelle Johansson and Christina Nilsson-Dag from the Swedish Hunters Association.

It's very inspiring and certainly a step in the right direction to really pay attention to the concept and act upon the principle of "nose to tail" as they are working in conjunction with during the festival. This is something that is becoming more common and that really makes a big difference concerning all the food waste that exists at Swedish restaurants. Thumbs up!

It was really yummy food that was served at the event, so I really think you should try to visit any of the restaurants that is involved. Each restaurant's head chef have been creating their own 3-course menu with wild boar as the main ingredient, so just eat through it all!

The festival is on until October 30th, that's the entire next week, so hurry! Follow the link below to read more and see the menus the various restaurants offer: www.vildsvinsfestivalen.se

 3 7 9 10

(Vodka & lingondricka)

(Vodka & lingonberry juice)

8 6 4 5 1 2

Snygg detalj!

Nice detail!