Ridderheims nya ölkorvar

Hej!

Ridderheims lanserar nu två nya ölkorvar, Full Steam IPA & Carry on Porter, som faktiskt innehåller riktig öl!

Det låter ju otroligt spännande och innovativt, men hur smakar dem då? Här nedan följer lite små notiser och känslor/inputs angående hur jag tycker att de smakar.

Full Steam IPA:

Denna ölkorv har en ganska så len doft, inte så "stickig" från heta kryddor eller så. Man doftar en liten aning utav öl, i princip ingen rökighet alls. Smaken däremot genomsyras utav ölsmak, och precis som en IPA bör vara så finns en tydlig syrlighet, eller beska om man så vill. Korven känns mjuk när man tuggar den och inte lika torkad och hård/fast som majoriteten utav övriga ölkorvar. En god ölkorv som gärna får serveras tillsammans med andra tillbehör vid ett mingel eller liknande, den var lite för vek för min smak. Men det är självklart upp till var och en!

Carry on Porter:

Denna ölkorv doftar utav mycket mer rökighet och robust tjära, lite "västkustshamn" om man är bekant med det. Betydligt mer kryddighet och starkare doft i denna korv. Smaken har en viss sötma från de rostade smakerna i portern, mycket kryddor och ganska så mycket rökighet. En ölkorv precis i min smak, jag gillar när det är mycket rökighet, mustighet och starka kryddor. Mycket bra! Detta är absolut en ölkorv som jag kommer att köpa till nästa middagsbjudning eller rent utav en helt vanlig vardagskväll hemma i soffan.

Sväng förbi närmsta livsmedelsbutik för att testa ni också!


Hey!

Ridderheims is now launching two new beer sausages, Full Steam IPA & Carry on Porter, which actually contains real beer!

Well, that sounds incredibly exciting and innovative, but how do they taste? Below is some small notes and emotions/inputs on how I think they taste.

Full Steam IPA:

This beer sausage has a fairly smooth fragrance, not that "piercing" from hot spices or so. It smells a little bit of beer, basically no smokiness at all. The taste however, imbued with beer flavor, just like an IPA should be with clear acidity, or bitterness if you like. The sausage feels soft when you chew it, and not as dry and hard/solid as the majority of other beer sausages. A good beer sausages that ideally has to be served along with other accessories at a mingle or similar, it was a little too weak for my taste. But it is obviously up to each one!

Carry on Porter:

This beer sausage has much more robust smokiness and tar in the smell, a little "west coast port" if you are familiar with that. Far more spiciness and stronger aroma in this sausage. The flavor has a certain sweetness from the roasted flavors in the stout, a lot of spices and pretty much smokiness. A beer sausages just in my taste, I like it when it's very smoky and consists many spices. Very good! This is absolutely a beer sausage that I will buy for the next dinner party or clean out an ordinary weekday evening at home on the couch.

Swing by your nearest grocery store to find out for yourself!

1