TEST: Alkoholsvaga ölsorter

Hej!

Då intresset, och därmed utbudet, utav alkoholsvag öl på senare år fullkomligt exploderat, promenerade jag ner till min närmsta ICA-butik för att handla hem ett par olika sorter för att testa om det är så att dessa öl "håller måttet" och till och med kan komma att bli komplement åt "vanliga" alkoholhaltiga öl på middagar runt om i landet.

Här nedan följer en kort och högst personlig bedömning/recension utav mig till vardera öl; 

(Ordning från vänster till höger på bilden nedan)

Paulaner Hefe-Weissbier 3,2 %

Detta är en öl som har en väldigt rund smak, nästan ingen bitterhet alls. Viss smak utav bröd och banan men inte så tydlig, ganska så vattnig med låg kropp. Passar inte särskilt bra som sällskapsdryck, dock passar den utomordentligt bra tillsammans med en bit mat. Exempelvis köttgryta, gräddiga pastarätter och så vidare.

Wermlands Ale 3,5 %

Detta är en öl som har en ganska tydlig och rå alkoholsmak med svag beska. Viss smak utav korn, barr och jäst, medel kropp. Passar bra som sällskapsdryck i den stereotypiska bastun eller liknande. Fungerar även bra till grillat såsom kyckling eller fläsk.

Bordsöl Nils Oscar Ekologisk pale ale 2,7 %

Detta är en öl som har en lite bitter smak, man känner av alkoholsmak men denna är inte så hög, svag beska. Mycket smak utav humle som snabbt försvinner och inte hänger kvar, medel kropp. Passar bra som sällskapsdryck förutsatt att man gillar typiska Pale Ale med dess ”råhet” i smaken. Fungerar bra till mustiga grytor, moules-frites och liknande.

Erdinger Veteöl 0,2 %

Detta är en öl som har en tydligt mörkrostad och nötig känsla med låg alkoholsmak, svag beska. Smak utav honung, smör och vanilj, medel kropp och väldigt mycket kolsyra. Passar mycket bra som sällskapsdryck men även till mat såsom långkok, pulled pork och liknande rätter som är lite tyngre.


Hey!

As the interest, and thereby the offer, of alcohol weak beer in recent years totally exploded, I walked down to my nearest ICA store to buy home a few different varieties to test if it is so that these beers "measure up" and even may be a complement to the "usual" alcoholic beer at dinners around the country.

 Below is a brief and highly personal assessment/review by me of each beer;

(The order is from left to right on the picture below)

Paulaner Hefe-Weissbier 3.2%

This is a beer that has a very round taste, almost no bitterness at all. Some taste notes of bread and banana but not that clear. Quite watery with low body. Does not fit particularly well as a social drink, but it fits extremely well with a piece of food. For example beef stew, creamy pasta dishes and so on.

Wermlands Ale 3.5%

This is a beer that has a fairly clear and raw alcohol flavor with slight bitterness. Some taste notes of grain, coniferous and yeast, medium body. Suitable as a social drink in the stereotypical sauna or similar. Also works well with barbecue such as chicken or pork.

Bordsöl Nils Oscar Organic Pale Ale 2.7%

This is a beer that has a slightly bitter taste, you feel the taste of alcohol, but this is not that high, slight bitterness. Much taste notes of hops that is rapidly disappearing and not lingers, medium body. Suitable as a social drink assuming that you like typical Pale Ale with its "roughness" in flavor. Works well with hearty stews, moules-frites and such.

Erdinger Wheat beer 0.2%

This is a beer that has a clear dark roasted and nutty feeling with low alcohol taste, slight bitterness. Taste notes of honey, butter and vanilla, medium body and a lot of carbon dioxide. Fits very well as a social drink, but also to food, such as slow cooked stews, pulled pork and similar dishes that are a little heavier.

3