Stockholm Beer & Whisky Festival 2016

Det är dags för världens största öl & whisky mässa! Nämligen Stockholm Beer & Whisky Festival, som för övrigt även firar 25 år just i år! Riktigt häftigt, grattis! Man har alltså hållit på sedan 1992 (!) och har år för år bara växt och växt för att idag vara just världens största och högst ansedda mässa i sitt slag. Mässan grundades utav eldsjälen Marianne Wallberg som drivit denna otroliga mässa framåt och som också är anledningen till att den vuxit så otroligt mycket under alla dessa år.

Pressvisningen var i torsdags förra veckan och man har redan haft sin första helg ute på Nacka Strandsmässan samt kommer att ha ytterligare en mässhelg mellan torsdag och lördag denna vecka. Mässan består utav flera hundra olika utställare, allt ifrån flertalet nystartade mikrobryggerier som tillverkar öl småskaligt bredvid spritproducenter som befinner sig i skedet att ett rådestillat precis har blivit till, ända upp till Carlsberg och Bacardi bland andra med alla dess olika produkter och varianter på drycker.

Bland annat så fick jag äran och möjligheten att träffa och ha ett inspirerande samtal med Alexandre Gabriel, Master Blender på Maison Ferrand, ett företag som tillverkar ett flertal olika spritdrycker såsom cognac, armagnac, likör, gin och rom. Bland romsorterna så tillverkar man bland annat Plantation Rum vilka var representerade på mässan med ett flertal olika årgångar och varianter som visades upp och provades. Att så här många inspirerande och drivna producenter, företagare och olika människor från alla världens hörn samlas på ett och samma ställe, i förhållandevis lilla Sverige, varje år är otroligt spännande och givande. Jag hoppas och tror verkligen att mässan kommer att stå sig i väldigt många år framöver.

Ta båten ut till Nacka Strand i helgen och besök mässan ni också!

Följ hemsidan nedan för att få reda på mer!

www.stockholmbeer.se


It is time for the world's largest beer and whiskey fair! Namely the Stockholm Beer & Whisky Festival, which incidentally celebrates 25 years this year! Really awesome, congratulations! They has therefore been working since 1992 (!) And have year after year just grown and grown to now be just the world's largest and most renowned trade fair of its kind. The fair was founded by the enthusiast Marianne Wallberg that always has pushed this incredible festival forward. And that is also why it has grown so much all these years.

Press screening was on Thursday last week and there has already been a first weekend out on the Nacka Strand Fair and there will be another fair this weekend between Thursday and Saturday. The fair consists of several hundred exhibitors, from several newly established micro breweries that produce beer artisanal beside spirits producers who are in the stage of a crude distillate that just became, right up to the Carlsberg and Bacardi, among others, with all its different products and types of drinks.

Among other things, I had the honor and the opportunity to meet and have an inspiring conversation with Alexandre Gabriel, Master Blender at Maison Ferrand. A company that produces a variety of spirits such as cognac, armagnac, liqueurs, gin and rum. Among the rum kinds they produce and manufactures, one is Plantation Room which was represented at the fair with a variety of vintages and varieties on display to be tested. That this many inspiring and driven producers, entrepreneurs and different people from all around the world gather in one place, in relatively small Sweden, every year is incredibly exciting and rewarding.   I hope and truly believe that the exhibition will stand in very many years to come.

Take the boat out to Nacka Strand this weekend and visit the exhibition you too!

Follow the website below to find out more!

www.stockholmbeer.se

  15 14

Pressvisning! Spännande.

12

Prins Luitpold av Bayern invigde mässan.

11

Håkan Guldkula & Richard Juhlin

13

Nyheter från Nils Oscar!

9 2 5 7 1 8 4 3