Svensk hantverkscider

Hej!

I Söndags var jag på Djurgården i Stockholm på en mässa med hantverksmässigt tillverkad cider arrangerat utav Spritmuseum. Det var totalt 8 producenter närvarande; Brännland cider, Bredalens Gårdsmusteri, MarkCider, Värmdö Musteri, Tosterups Gård, Östgötaslättens mikrocideri och Pomologi (Johan Sjöstedt) samt Riktig Cider. Från Umeå i norr till Oskarshamn i söder.

Det var en trevlig och mysig liten mässa där man genom att köpa rosa kapsyler vilka representerade dryckesbiljetter, fick väl tilltagna smakprov från de olika producenterna. Det var första gången man höll en sån här mässa, men jag hoppas verkligen inte att det var den sista, för detta tror jag är något som med tiden har stor potential att växa otroligt snabbt.


Hello!

Last Sunday I was at Djurgården in Stockholm at a trade show with handcrafted cider held and arranged by Spritmuseum. There were a total of eight producers present; Brännland cider, Bredalens Gårdsmusteri, MarkCider, Värmdö Musteri, Tosterups Gård, Östgötaslättens mikrocideri och Pomologi (Johan Sjöstedt) and Riktig Cider. From Umeå in the north to Oskarshamn in the south.

It was a nice and cozy small fair where by buying pink caps, representing beverage tickets, and exchange these, you could received generous samples from the various producers. It was the first time they held an exhibition like this, but I really hope that it wasn't the last, for this I think is something that over time has great potential to grow incredibly fast.

7 4 5 2 3 1