Ett stekt ägg är också middag

Hallå!

Under tiden jag utbildade mig till kock på Grythyttan så träffade jag en superhärlig människa som heter Siri Barje. Vi pendlade bland annat mellan Stockholm och Grythyttan tillsammans under en tid då vi båda bodde i Stockholm och jobbade medan vi studerade till kockar. Under dessa bilturer fram och tillbaka stup i kvarten samt alla fikastunder kombinerat med ihärdigt B-uppsatsskrivande så har jag verkligen lärt känna henne och man har hela tiden kunnat känna att hon kommer göra stordåd och hålla på med riktigt häftiga och inspirerande saker. Och här har vi nu ett bevis på detta! Hon har givit ut en egen kokbok!

"Ett stekt ägg är också middag - Snabbmat för gourmander"

Det är en väldigt smart kokbok med mycket tips och råd om hur man kan handla sina råvaror på ett hållbart sätt samt hur dessa tillagas på bästa möjliga vis. Stor vikt läggs också vid att huvudprincipen gällande matlagning är att mat skall vara gott och nyckeln till att må bra är att finna balansen i dina matvanor; "Ät pasta och bröd om du vill. Men ät en sallad också. Drick vin om du vill. Men drick också mycket vatten"

Boken är fullmatad med nyttiga tips på råvaror som är bra att ha hemma, redskap som ofta används för att kunna laga riktigt schysst mat samt tips på vad man kan äta för att hjälpa miljön, kommande generationer, djur och natur, dvs. vegetariskt. Jag rekommenderar denna bok väldigt varmt, och inte bara på grund utav att jag har äran att känna författaren, utan för att det verkligen är en otroligt bra och inspirerande bok som alla borde ha hemma.

 Följ länken nedan eller sväng förbi din närmaste bokhandel för att köpa den!

www.adlibris.com

Siri's Instagram: @olivehummer

Siri's blogg: siribarje.koket.se


Hello!

When I educated myself to be a chef at Grythyttan I met a super lovely girl named Siri Barje. We commuted between Stockholm and Grythyttan together during a time when we both lived in Stockholm and worked while we studied to be chefs. During these drives back and forth every week, together with all coffee breaks combined with persistently B-thesis writing. I've really gotten to know Siri and it has always felt like she will do great deeds and achieve really cool and inspiring things. And here we have proof of that! She has published her own cookbook!

"Ett stekt ägg är också middag - Snabbmat för gourmander"

("A fried egg is also dinner - Fast food for gourmets")

It is a very smart cookbook with lots of tips and advices on how to buy groceries in a sustainable way and how these are cooked in the best possible way. Great importance is also attached to the main principle regarding cooking, is that food should be good and the key to feeling good is to find balance in your eating habits; "Eat pasta and bread if you want. But eat a salad too. Drink wine if you want. But also drink much water"

The book is packed with useful tips on ingredients that are good to have at home, tools that are often used to cook really nice food, and tips on what you can eat to help the environment, future generations, animals and nature, ie vegetarian. I recommend this book very much, and not just because out of that I have the honor to know the author, but because it really is an incredible and inspiring book that everyone should have at home.

Follow the link below, or swing by your nearest bookstore to buy it!

www.adlibris.com

Siri's Instagram: @olivehummer

Siri's blogg: siribarje.koket.se

2b 1c