Osthallen

Hej!

Mitt på gågatan i Vänersborgs centrum finns en otroligt mysig liten ostbutik kallad Osthallen som tro det eller ej är Sveriges äldsta (!). Man har varit verksam sedan mitten utav 1800-talet och håller på än! I butiken erbjuds ytterst professionell och personlig service utav både ägaren Teres och hennes mamma Lena som tillsammans driver butiken. Man finner allt i från olivoljor, kakor, marmelader och choklad till te, och självklart en uppsjö utav olika ostar.

Jag köpte bland annat med mig en jättegod balsamvinäger som på mycket kort tid förmodligen kommer att missbrukas, i positiv benämning, till att dressera sallader med mera. Det kommer inom kort att ske ett ägarbyte för butiken, men det kommer fortfarande att vara en ostbutik så har ni vägarna förbi Vänersborg så borde ni verkligen kika in för att smaka av ostar och köpa med er något gott hem till middagen!

Jag rekommenderar det varmt!

Edsgatan 14, Vänersborg

www.osthallen.se


Hey!

Right on the pedestrian street in the center of Vänersborg is an incredibly cozy little cheese shop called Osthallen which believe it or not is the oldest in Sweden (!). It has been active since the middle of the 1800s and is still running! The shop offers highly professional and personalized service out of both the owner Teres and her mother Lena who together run the store. You find everything from olive oils, cakes, jams and chocolates to tea, and of course a plethora out different cheeses.

I bought, among other things with me a delicious balsamic vinegar, which within a very short period probably will be abused, in a positive term, to dress salads and more. There will soon be a change of ownership of the store, but it will still be a cheese shop. If you ever pass by Vänersborg, you should really look in to taste the cheeses and buy something good home for dinner!

I recommend it warmly!

Edsgatan 14, Vänersborg

www.osthallen.se

4 5 2 6 8 1 7 9 3 historia2 - från hemsidan

1960

historia11 - från hemsidan

1903