Angostura 1787

Hello there!

Igår var jag och min vän Philippe på lanseringen utav Angostura 1787 på Tjoget i Stockholm. (Tjoget, som för övrigt blivit utnämnda till en utav världens 50 bästa barer 2016. Exakt på vilken plats blir vi varse om 6 Oktober.) Provningen vi var på hölls utav Angosturas Master Blender Jean Georges och var bland de första i världen, den globala lanseringen hade skett på Ruby Coctail Bar i Köpenhamn dagen innan så detta var otroligt spännande och kul att närvara på.

Vi fick testa samtliga utav Angosturas romsorter; Angostura 7 Year Old Rum, Angostura 1919, Angostura 1824 och slutligen kvällens huvudakt Angostura 1787. Alla sorter totalt unika i smak, kropp och doft, dock väldigt utsökta allesammans. Min favorit var Angostura 1919, tät efterföljt utav nylanserade Angostura 1787. Angostura 1787 är lagrad i minst 15 år och har i och med detta en otroligt fyllig smak med toner utav torkade plommon, banan och otroligt mycket ektoner i form utav vaniljarom.

Men varför just 1787 då?

Jo, med detta årtal vill man uppmärksamma det allra första sockerplantaget på Trinidad, nämligen berömda Lapeyrouse. Det grundades just 1787 och var början på Karibiens sockerrevolution samt startskottet för Trinidads fantastiska romproduktion.

Man fick även varsin goodie-bag att ta med sig hem vilket var en otroligt trevlig överraskning att kika ner i när man väl kommit hem, en liten miniversion utav den lanserade romen samt ett perfekt utformat dryckeskärl anpassat för drycken!

Angostura 1787 finns på Systembolagets beställningssortiment från och med 3:e Oktober i år.

(no. 86119-01, 769 kr.) 


Hello there!

Yesterday me and my friend Philippe went to the press launch of Angostura1787 at Tjoget in Stockholm. (Tjoget, which, incidentally, has been appointed to one of the world's 50 best bars in 2016. Exactly what place, will be announced on October 6th.) The test was held by Angostura Master Blender Jean Georges and was among the first in the world. The global launch took place at Ruby Coctail Bar in Copenhagen the day before so this was very exciting and fun to attend.

We got to test out all the Angostura rums; Angostura 7 Year Old Rum, Angostura 1919, Angostura 1824 and finally the evening's main act Angostura 1787. All varieties totally unique in flavor, body and aroma, all very delicious. My favorite was the Angostura 1919, dense followed out the newly launched Angostura 1787. Angostura 1787 is stored for at least 15 years, which creates an incredibly rich flavor with hints out of dried plums, banana and incredibly much oak notes in the shape of vanilla aroma.

But why in 1787 then?

Well, with this year  one wants to  pay attention to the first sugar plantation in Trinidad, namely the famous Lapeyrouse. It was founded in 1787 and was the beginning of the caribbean sugar revolution and also the start of Trinidad's fabulous rum production.

One also received a respective goodie bag to take home which was an incredibly pleasant surprise to peek down into once you come home, a small mini version of the launched out rum, and a perfectly shaped drinking vessel suitable for the drink!

Angostura 1787 available at Systembolaget order assortment from October 3 this year.

(No. 86119-01, 769 kr.)

15 9 10 11 4 2 7 3 6 8 14 13