Bärplockning i Saltsjöbaden

Godmorgon!

Igår var jag och min sambo Nathalie ute i Skogsö Naturreservat, Saltsjöbaden för att plocka blåbär! Vi gav oss ut helt ovetandes om hur mycket vi skulle finna, vi kollade även efter svamp men det hittade vi ingenting dessvärre. Blåbär däremot, det fanns i mängder! Vi hade kunnat vandra omkring i de vackra skogarna hela dagen om vi velat och plockat flera liter, men vi bestämde oss för att sluta när vi fått tillräckligt för att kunna baka en paj när vi kom hem och gick istället runt och bara njöt utav att vara i naturen i det sköna vädret.

När vi vid ett tillfälle vek av från stigen och begav oss upp i skogen så såg vi ett rådjur som stod och spejade på oss för att kika av läget och se vilka vi var för att sedan springa vidare ut i skogen. Rådjur kryllar det utav här nere i Saltsjöbaden, riktigt inspirerande och härligt att befinna sig så nära djur i sina naturliga habitat. Ifall ni aldrig varit i Skogsö Naturreservat så rekommenderar jag varmt att dra på er kläder efter väder och ge er ut på äventyr i denna fantastiska skog då den bjuder på en väldigt mångsidig upplevelse i form utav skön natur och rikligt med blåbär!


Good morning!

Yesterday me and my girlfriend Nathalie went out in Skogsö nature reserve, Saltsjöbaden to pick blueberries! We were completely unaware of how much we would find, we also checked for mushrooms but we found nothing, unfortunately. Blueberries however, there was, in quantities! We could have been wandering around in the beautiful woods all day if we wanted, picking several liters, but we decided to stop when we had enough to bake a pie when we came home and instead went around and just enjoyed to be out in the nature in the beautiful weather.

When we at one point turned off the path and went up into the woods, we saw a deer who was spying on us to clear the situation and see what we were, then it ran out into the woods again. Deer we have lots of out here in Saltsjöbaden, really inspiring and wonderful to be so close to the animals in their natural habitat. If you never been in Skogsö nature reserve, I heartily recommend pulling on clothing for the weather and get out on an adventure in this amazing forest as it offers a very diverse experience in the shape of beautiful scenery and abundant blueberries!

11 6 9 7 8 10 4 3 2 1